Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'da Gezilecek Yerler
Şehir Hakkında; Toros Dağları’na sırtını dayamış, Seyhan Nehri’nin yanı başında eşsiz bir konuma sahip olan Adana’da gezilecek yerler, mutfağı, zengin kültürü ve köklü geçmişi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor.

Toplamda 15 ilçeye sahip olan “büyükşehir” statüsündeki Adana, 60 km batısındaki Mersin – Tarsus, doğusunda Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş, kuzeyinde ise Kayseri ve Niğde ile sınırlarını paylaşıyor. Doğal güzellikleri, kültürel mirasları, gurme lezzetleri ve dahası ile hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatilin kapılarını aralayan Adana’da gezilecek yerler listesini sizler için derledik.

Kaç günde gezilir; Seyahatiniz için 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır.

Ziyaret için en uygun zaman; Akdeniz iklimine sahip Adana’nın yaz sıcakları malumuz meşhur. İlkbahar aylarını tercih etmelisiniz.

Müze kartarı; Türkiye’nin çoğu ilinde geçerli olan ve ücretsiz giriş yapabilmenizi sağlayan Müzekart ile Adana’da yer alan müzeleri ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Merkez Uaşım; Ulaşım Rehberi yazımızda tüm bilgileri detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Ne Yenir; İştah kabartan Adana lezzetlerinden, Adana Kebabı, içli köfte, şırdan, bici bici, humus, muzlu süt ve daha fazlası için buyurun; Adana’nın Yöresel Yemekleri. 

Ortalama kişi başı yemek: 23.65 TL
İlginizi Çekebilir
  • Adana Rent a Car
    Adana Asya Car rent a car, aile tipine uygun araçlara sahip geniş bir araç filosuna sahiptir.
  • Adana Oto Kiralama
    Adana da Ailenizle bir tatile, akraba veya memleket ziyaretine gideceğiniz anda günübirlik dahi olsa güvenilir hizmet vermekte olan Adana Asya Car rent a car, aile tipine uygun araçlara sahip geniş bir araç filosuna sahiptir.
  • Adana Araba Kiralama
    Adana Asya Car Oto Kiralama nın hizmetlerini özet olarak şu başlıklar altında sıralayabiliriz.
  • Adana Araç Kiralama
    Kaskolu araçlar ile birçok alanda hizmet veren Adana Asya Car Oto Kiralama nın hizmetlerini özet olarak şu başlıklar altında sıralayabiliriz.
  • Adana Havalimanı Rent a Car
    Adana nın önde gelen araç kiralama şirketleri arasında yer edinmeyi başarmış bir oto kiralama firmasıdır.
Whatsapp Telefon